نشست معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران با فعالان اقتصادی اصفهان در محل اتاق بازرگانی این استان
6 آذر 1402
1402-09-06 8:00
نشست معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران با فعالان اقتصادی اصفهان در محل اتاق بازرگانی این استان
نشست رضوانی فر معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران با فعالان اقتصادی اصفهان در محل اتاق بازرگانی این استان.
معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران در جمع همکاران گمرک اصفهان تشریح کرد:
نقش رکن های موثر گمرکی در تسهیل و تسریع تجارت خارجی
توسعه زیرساختها و مکانیزه کردن رویه ها، به روزرسانی بخشنامه ها و دستورالعمل ها، آموزش، تعامل با همه ذینفعان و تسهیل گری در تراز بین المللی از اساسی ترین ارکان مورد نظر در گمرک برای تسهیل و تسریع در تجارت خارجی است.
به گزارش روابط عمومی گمرک اصفهان، دکتر رضوانی فر معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران در مراسم افتتاح طرح های عمرانی گمرک اصفهان با اعلام این خبر گفت: ایجاد، توسعه و قرار گرفتن گمرک در تراز یک گمرک پویا، نوین و مبتنی بر نیازهای روز اقتصادی و بعنوان بازیگر اصلی حوزه تجارت خارجی کشور و در راستای ایفای وظایف واقعی مرزبانی اقتصادی نیازمند پنج رکن اساسی است.
به گفته وی، نیروی انسانی و سرمایههای انسانی یکی از ارکان اصلی گمرک است که توسعه سازمان را بهدنبال خواهد داشت و بخشی از برنامههای امروز در گمرک در زمینه توجه ویژه به این سرمایههای اصلی است.
وی افزود: توسعه مراکز آموزشی، توجه ویژه به امور رفاهی کارکنان و منازل سازمانی، توانمند سازی، توسعه دانش و سرمایه انسانی و افزایش ظرفیت در حوزه منابع انسانی، نقش عمده ای در دستیابی به یک گمرک در تراز نظام جمهوری اسلامی و بین المللی خواهد داشت.
وی با بیان اینکه توسعه زیرساخت های مربوط به سامانه ها و نرم افزارها دومین رکن برای جهش عملکرد در گمرک است، ادامه داد: گمرک جزو سازمانهای پیشگام در مکانیزه و اتوماسیون کردن عملیاتهای اداری و تجاری محسوب میشود اما همواره نیازمند این هستیم که متناسب با تغییرات روز، سامانهها را به روز رسانی کنیم.
رضوانی فر اظهار داشت: سامانه جدید و توسعه یافته گمرکی پیش از روز جهانی گمرک، رونمایی خواهد شد تا با استقرار این سامانه مدرن، پویا و مبتنی بر نیازهای روز، اتصال به سایر سامانهها و تبادل اطلاعات با این سامانهها به صورت مطلوب تری انجام شود.
وی بیان کرد: با استقرار این سامانه ظرفیت مبادله الکترونیکی اطلاعات با گمرکات کشورهای دیگر نیز ایجاد خواهد شد.
رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینکه رکن سوم در توسعه گمرک توجه به فرآیندها، شیوه ها، دستورالعمل ها و نظامنامه هایی است که سیستم با آن اداره می شود، اضافه کرد: بطور خاص در این زمینه ها هم اقدامات خوبی در گمرکات کشور انجام شده و مجموعه شیوه نامهها و دستورالعملهای گمرکی کشور در حال بازنگری است تا دستورالعملها متناسب با شرایط اقتصادی روز کشور با هدف تسهیل گری برای فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان به روز رسانی شود.
وی گفت: توسعه زیرساختها بعنوان رکن چهارم است که گمرک بدلیل رویه تخصیص منابع در سالهای گذشته در این بخش نیازمند توجه بیشتر است.
رضوانی فر بیان کرد: توسعه زیرساختها از جمله توسعه آشکارساز، ابنیه، تجهیزات و تاسیسات، بازسازی و نوسازی فضاهای ارائه خدمات باید در تمامی گمرکات کشور پیگیری و اجرایی شود.
وی افزود: گمرک در حوزه تجارت بعنوان ویترین تعامل با بخش تولیدی، بازرگانی و خصوصی است که باید در شان اقتصاد کشور اصلاح و بازطراحی شود.
رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه توسعه تعامل با دستگاه های مجاور و هم عرض به عنوان رکن بعدی است که باید مورد توجه قرار گیرد، تاکید کرد: تعامل با فعالان اقتصادی، اتاقها، سندیکاها و نمایندگان اصناف و تولید کنندگان و تُجار کار لازم و ضروری است که مورد توجه گمرک قرار دارد و در این زمینه گمرک اصفهان جزو گمرکات برتر کشور است.
رضوانی فر خاطرنشان کرد: مجموعه اقداماتی که امروز در گمرکات مختلف کشور در حوزههای نظارت مبتنی بر این پنج محور در حال انجام است نویدبخش و خروجی آن هم در بخش تجارت مثبت است.